Anonymitet i GAIS - både trivselsmålinger og APV

Vi får ofte spørgsmål til anonymiteten i GAIS. Vores brugers datasikkerhed er vigtig og derfor har vi også sat en række betingelser op, som skal godkendes, inden man kan oprette en bruger.

Vi opfordrer til, at man læser betingelserne, hvis man er i tvivl. Har du fået tilsendt en måling af den virksomhed du er ansat i, opfordrer vi til, at du tager en snak med din nærmeste leder.

Ofte stillede spørgsmål til sikkerhed og tillid

Q: Får lederen den enkelte medarbejders besvarelse af se?

A: Nej, lederen eller administratorerne af en virksomhedsmåling kan ikke se den enkelte medarbejders rapport, medmindre vedkommende vælger at dele den med lederen.

Q: Hvordan kan besvarelserne være anonyme, når medarbejderne udfylder køn, alder m.m.?

A: Lederen vil kunne se den gennemsnitlige score for teamet. Det er muligt at filtrere på aldersgrupper, køn, stillingsbetegnelse, mm., men en anonymitetsgrænse på 5 personer, sikrer, at grupper med færre end 5 personer ikke er synlige.

Det er muligt at kombinere filtre, men kun til et niveau, hvor anonymitetsgrænsen på 5 personer begrænser visningen.

Det er muligt, at se en "mini-rapport" for små teams. Dvs. at lederne kan få adgang til en rapport med begrænset indhold for teams ned til 3 personer.

Det er muligt for alle brugere, at gå ind og se vores demo-måling. Her kan man se, hvordan rapporten ser ud for en leder og hvordan filtreringen ser ud.

Læs mere om demomålingen.

Q: Hvordan kan det være, at der er spørgsmål i en GAIS APV, der ikke er anonyme?

A: APV'en adskiller sig en smule fra en GAIS trivselsmåling, når det kommer til anonymitet. APV'en er lovpligtig, da det er vigtigt at der rettes op på uhensigtsmæssige forhold på arbejdspladsen og i forbindelse med fysiske forhold, er det ikke altid hensigtsmæssigt at de samme forhold ændres for alle. Derfor kan virksomheden vælge, at spørgsmål om fysiske forhold på arbejdspladsen ikke er anonyme.
Det vil fremgå tydeligt, når et spørgsmål ikke er anonymt.

Det er vigtigt at understrege, at spørgsmål om det psykiske arbejdsmiljø altid er anonyme.

Q: Hvordan kan jeg være anonym, når jeg kan skrive kommentarer og min leder kan svare dem?

A: I virksomhedsmålinger kan administratoren give medarbejderne mulighed for at skrive kommentarer til spørgsmålene. Når besvarelsen er sendt ind, vil administratoren af målingen se kommentaren, men ikke afsenderen.

Administrator vælger, om ledere også skal kunne se kommentarer (med anonym afsender). Det er ligeledes valgfrit, om det skal være muligt for lederen/administratoren at svare på kommentarerne og derved indgå i en dialog.

Hvis man som medarbejder har man en meget karakteristisk måde at formulere sig på eller afgiver oplysninger, som tydeligt kan kobles til medarbejderen, vil administratoren muligvis kunne gætte, hvem der er bag kommentarerne. Derfor opfordrer vi til, at man formulerer sig så nøgternt som muligt, og kun deler kendetegn og oplysninger, som man ønsker.

Q: Hvem har adgang til GAIS-data, og hvad bruges de til?

A: Data indsamlet af GAIS gemmes 100% anonymiseret til brug for statistisk analyse og forskning.

Q: Kan jeg slette min profil, mine besvarelser og min rapport?

A: Du kan på ethvert tidspunkt vælge at slette din GAIS-profil ved at kontakte support@gais.dk. Navne, e-mails og andre personlige data vil derefter blive slettet fra platformens systemer og databaser. Data indsamlet gennem spørgeskemaet bliver bibeholdt 100% anonymt i det samlede datasæt for GAIS til brug for statistisk analyse.

Q: Hvorfor skal jeg afgive tilladelse/permission, før jeg laver en måling?

A: Med implementeringen af de strenge GDPR-regler i 2018 kom der særlige krav til typen af permissions. De krav overholder vi selvfølgelig i GAIS. For at kunne sende resultaterne af din måling til dig, er vi af disse GDPR-hensyn nødt til at have din tilladelse. Derfor er det ikke muligt at gennemføre målingen uden at afgive tilladelse. Du vil kun modtage GAIS-rapporten og et minimum af transaktionelle e-mails fra GAIS - IKKE reklamer eller andet. Din e-mailadresse bliver selvfølgelig ikke videregivet til tredjepart.

Inden du laver din individuelle måling, skal du afgive en tilladelse til, at GAIS må sende dig relevant information vedrørende din GAIS-måling. Læse mere om betingelserne her.