Guide til opsætning af din virksomhedsmåling (GAIS Basic)

Når du har oprettet en GAIS-profil, kan du begynde at måle din egen og din virksomheds arbejdslyst.

Denne guide forklarer, hvordan du hurtigt kan lave en opsætning af en virksomhedsmåling til virksomheder med under 100 medarbejdere.

Hvis du ikke har været logget ind på GAIS-platformen før, skal du starte med at oprette en virksomhedsprofil for din virksomhed - det er hurtigt gjort.

Opret en ny måling

Du starter under Målinger i din GAIS profil, herfra skal du vælge Opret ny måling:

Herefter vælger du, om du vil måle din egen eller virksomhedens arbejdslyst:

Nu skal du vælge, hvilken type virksomhedsmåling, du vil køre.

GAIS ANBEFALER: Vær opmærksom på, at APV- og Ledelsesmålingen er låst og kun kan tilgås af GAIS-abonnenter. Hvis du vil vide mere om, hvad et GAIS abonnement giver adgang til og hvordan det skaber endnu mere værdi for jeres virksomhed, kan du læse mere i denne produktoversigt eller kontakte os direkte

I denne guide tager vi udgangspunkt i den fulde GAIS-måling med 38 spørgsmål fordelt på 7 faktorer. Er du nysgerrig på, hvad de 7 faktorer dækker over, kan du læse mere i denne artikel Hvad er arbejdslyst og hvad består den af?

Klik på Opret måling. Nu bliver du sendt direkte ind på din målings kladde.

Opsæt din måling

Frekvens

Her skal du starte med at give din måling et navn. Vi anbefaler ikke, at man navngiver målinger med datoer/årstal, da det du opretter her er den første måling i en serie, som kan strække sig over flere år.

Når målingen er navngivet, skal du vælge din frekvens:

De 4 første frekvenser indeholder alle 38 spørgsmål, men de tre sidste er Pulsmålinger og da der udsendes hyppigere vil der være færre spørgsmål for hver udsendelse. Vil du se, hvor mange spørgsmål der sendes ud pr. gang, skal du blot holde musen over. Vil du læse mere om frekvenser, kan du læse artiklen Frekvenstyper i GAIS

I denne måling vælger vi en årlig frekvens.

Vælg start og slutdato

Herefter vælger du udsendelses- og slutdato. Herudover skal du tage stilling til, om du selv vil udsende eller om det skal ske automatisk. Det gør du ved at klikke på tandhjulet:

Nu kan du klikke dig videre til næste trin. Du kan altid vende tilbage og rette din opsætning. Indstillingerne låses først, når målingen sendes afsted.

Invitation

Næste trin er din invitationstekst. Her kan du selv vælge at skrive en tekst, som sendes med den invitation, der sendes til målingens deltagere. Her kan du også vælge sprog for din invitationer.

Tilføj deltagere

I det næste trin, skal du tilføje målingens deltagere. Du bliver præsenteret for tre valgmuligheder. Organisation, som er låst medmindre man har et GAIS-abonnement. Upload datafil eller tilføj manuelt via e-mail.

Vi anbefaler at du bruger en datafil, da det nemt og giver et godt overblik.

Datafilen skal indeholde e-mailadresser og fulde navne. Herudover kan du tilføje filtre som alder, titel, afdeling, leder eller ej, sprog, etc.

Det er meget vigtigt at være grundig med datafilen. Den er nemlig grundlaget for dine efterfølgende muligheder for at filtrere og arbejde med dine data.

Tilknyt filtre

Når du uploader din datafil, skal du sammenkoble kolonnerne i din datafil med GAIS filtre:

Overblik: Først ser du et overblik over, hvor mange og hvem din datafil indeholder. Hvis det ser rigtigt ud, fortsætter du.

Nærmeste leder: Markér, om din datafil har en kolonne med nærmeste leder. Hvis det er tilfældet, bliver flere funktioner tilgængelige, bl.a. muligheden for anonym dialog mellem leder og medarbejdere. Når du trykker "ja", vil du se en liste over de personer, der er angivet som "nærmeste leder" i datafilen. Hvis der optræder et navn på en leder, som ikke selv skal udfylde en måling (fx direktøren), vil du blive bedt om at skrive en mailadresse her.

Obligatoriske filtre: er data, som GAIS altid indsamler. Du skal her vælge, om GAIS skal spørge hver deltager, om data skal hentes fra din datafil eller en kombination. Hvis du henter data fra fil, skal du vælge, hvilken kolonne i datafilen, oplysningerne skal hentes fra.

Øvrige filtre: er data, som du selv vælger at tilføje. De forskellige filtre svarer til de kolonner, du har i din datafil. For hvert filter skal du vælge vælge, om du vil anvende filteret , om data skal hentes fra din datafil.

Når alle filtre er tilknyttet, kan du klikke næste. De sidste trin i opsætning er et overblik, som du kan godkende eller rettet til, hvis du har lavet fejl.

Godkend filtre

Til sidst ser du et overblik over dine deltagere og filtre. Her er alle de filtre, du har sat op via datafilen synlige, men du har også mulighed for at tilføje flere filtre, hvis du ønsker: Hvis du har ændringer, kan du stadig nå at redigere ved at klikke på blyanten ud for en kolonne. Hvis du er tilfreds, godkender du.

Filteret skal have et navn og helst flere svarmuligheder.

Overblik over din organisation - nærmeste leder

Næste trin i opsætningen er et overblik over din organisation. Har du defineret nærmeste leder i din datafil, fremgår det her, og du skal ikke gøre mere. Ved at angive nærmeste leder i målingen bliver flere funktionaliteter i GAIS tilgængelige. Når nærmeste leder er angivet, åbner det bl.a. for muligheden for dialog (anonymt) mellem leder og medarbejdere.

Kommentarer og dialog

Her vælger du, om det skal være muligt for målingens deltagere at skrive fritekstkommentarer, samt om det skal være muligt at svare på disse kommentarer og derved indgå i dialog.
Hvis du slår dialog til, skal du vælge hvem, der skal have lov til at gå i dialog, det kan enten være virksomhedsprofilens administratorer og/eller nærmeste leder. Dialogen vil foregå i et anonymt chatroom.

Ekstra spørgsmål

Udover GAIS-målingens faste spørgsmål kan der være noget ekstra, du gerne vil have svar på fra deltagerne. Du kan tilføje op til 5 spørgsmål fra GAIS Spørgsmålskatalog og op til 5 spørgsmål, du selv formulerer. For begge typer af spørgsmål er det muligt at vælge, om deltagerne skal besvare dem før eller efter de svarer på GAIS-målingens faste spørgsmål. Du kan også vælge, om spørgsmålene skal være obligatoriske at svare på.

Særligt om eNPS: eNPS (Employee Net Promoter Score) er en udbredt metode til at måle medarbejderes tilfredshed. Du kan tilføje et klassisk eNPS-spørgsmål via spørgsmålskataloget.

Læs mere om eNPS.

Særligt om egne spørgsmål: Du kan vælge tre typer af spørgsmål i de spørgsmål, du selv formulerer: Multiple Choice, 0-10 Skala og Fritekst. Til hvert spørgsmål har du mulighed for at skrive en hjælpetekst.

Udsend målingen

Når du har været alle steps igennem med at oprette målingen, er du klar til at sende din virksomhedsmåling afsted. Tjek igennem en ekstra gang, at alt ser ud, som det skal være. Tryk så Godkend og send invitationer

Tillykke - din måling er nu udsendt!

Du har mulighed for på et senere tidspunkt at gå ind og lave ændringer i din måling.

Opret udsnit

Du kan oprette dataudsnit af din måling. Data-udsnit er delmængder af en måling, eksempelvis en afdeling eller deltagere i en bestemt aldersgruppe. Det er en fordel at lave udsnit, når du vil dele noget af en rapport med andre, men ikke ønsker at give adgang til hele rapporten. Læs her hvordan.