Fuld GAIS version 2017 eller 2021 - hvad skal jeg vælge?

Spørgeskemaet bag GAIS er blevet opdateret i 2021. Vælg selv, om du vil benytte den tidligere version af spørgeskemaet fra 2017 eller den nyeste fra 2021.

Hvorfor opdatere spørgeskemaet?

GAIS bygger på den model for arbejdslystens faktorer, som er udviklet af Videncenter for God Arbejdslyst i God Arbejdslyst Indeks.

Et spørgeskema er en dynamisk størrelse, som kan justeres og forbedres på baggrund af den feedback, der kommer fra brugerne. Således er spørgeskemaet bag God Arbejdslyst Indeks blevet videreudviklet og forfinet i 2021-udgaven. Derfor har vi også opdateret GAIS´ spørgeskema.

Hvad er ændret?

Det meste af 2021-versionen ligner 2017-versionen. Men der er følgende ændringer:
  • Spørgsmålene er generelt gjort kortere, uden at betydningen er ændret.
  • 5 spørgsmål er udgået og stilles derfor ikke i 2021-versionen
  • 3 spørgsmålet er tilføjet. Disse blev ikke stillet i 2017-versionen
  • 7 spørgsmål er blevet justeret i mindre grad - fx ved at tilføje "passende".
Nederst i artiklen kan du downloade et dokument, hvor de to versioner er stillet op overfor hinanden, så du tydeligt kan se ændringerne.

Kan jeg vælge?

Hvis du som ny bruger vil lave en virksomhedsmåling, er den automatisk baseret på det nyeste spørgeskema.

Hvis du er i gang med en serie af virksomhedsmålinger, har du mulighed for at vælge, om nye/fremtidige målinger i serien skal foretages i 2017-versionen eller 2021-versionen. Alle de tidligere målinger i serien forbliver i den version, de er indsamlet i.

• Hvis du vælger at opdatere til 2021-versionen, er det den, du kommer til at bruge fremadrettet i din serie af målinger. Du får altså ikke mulighed for at vende tilbage og bruge 2017-versionen igen.
  • Hvis du vælger at fortsætte med 2017-versionen i din serie af målinger, kan du på et senere tidspunkt vælge at opdatere til 2021-versionen.

Hvis man vælger at opdatere til 2021-versionen, er mulighederne for at sammenligne og se udvikling i tid de samme som ved den personlige måling.

Hvad betyder det for min GAIS-rapport?

Hvis du vælger fremadrettet at opdatere din serie af målinger til 2021-versionen af spørgeskemaet, betyder det følgende for dine GAIS-rapporter:
  • Tidligere målinger: Alle de data, du tidligere har indsamlet ved brug af 2017-spørgeskemaet, er fortsat 100 procent tilgængelige. Disse rapporter ser ud, som de plejer. Og de kan ikke ændres til 2021-versionen.

• Nye målinger: Rapporter på baggrund af 2021-versionen er opbygget på helt samme måde, som du kender. Det er de samme syv faktorer, men på spørgsmålsniveau er der nogle nye spørgsmål - og nogle er udgået.

• Udvikling og sammenligning: Når du undersøger tidsudviklingen eller anden for for sammenligning af målingerne i din serie, vil du se, at der er enkelte spørgsmål, hvor der ikke er indsamlet data i din nye måling. Det er de spørgsmål, der er udgået af 2021-spørgeskemaet. Dataindsamlingen på disse spørgsmål stoppede på det tidspunkt, hvor du valgte at opdatere til 2021-spørgeskemaet. På samme vil du se, at der er spørgsmål, hvor dataindsamlingen først starter fra det tidspunkt, hvor du opdaterede til 2021-spørgeskemaet. Det gælder de nye spørgsmål i 2021-versionen.
  • Særligt for pulsmålinger: Hvis du laver en højfrekvent måling med løbende dataindsamling over længere tid, vil du se, at der er enkelte spørgsmål, hvor du kun har data op til det tidspunkt, hvor du opdaterede til 2021-spørgeskemaet. Det er de spørgsmål, der er udgået med 2021-versionen. Ved de spørgsmål, der er nye i 2021-versionen, begynder dataindsamlingen først fra det tidspunkt, hvor du skiftede til 2021-versionen. Der vil således gå lidt tid, inden der er data nok på disse spørgsmål, til at resultaterne kan vises i GAIS-rapporten.

Vedhæftede filer (1)