Faktormåling Ledelse spørgeskema

Vedhæftet er en oversigt over de spørgsmål, der indgår i målingen, hvis I laver en faktormåling specifikt om “Ledelse”. De 20 obligatoriske spørgsmål bygger på den undersøgelsesmodel, som ligger bag rapporten “Når ledelse skaber arbejdslyst”, som er udgivet af Videncenter for God Arbejdslyst.

OBS: Vær opmærksom på, at adgang til Faktormåling Ledelse kræver GAIS Pro eller GAIS Premium-abonnement

Spørgeskemaets opbygning

Spørgeskemaet tager udgangspunkt i en række obligatoriske spørgsmål til fire dimensioner af ledelse, som hver for sig er vigtige, når det handler om medarbejdernes arbejdslyst. Dette er dokumenteret og valideret af Videncenter for God Arbejdslyst i samarbejde med Kantar Gallup.

Dertil er der et katalog med tilvalgsspørgsmål. Indholdet i disse er sammensat på baggrund af grundig research og med inddragelse af spørgsmål fra efterprøvede surveys.

De fire ledelsesdimensioner med de obligatoriske spørgsmål er:

• Inddragelse og frihedhandler om oplevelsen af frihed og tillid fra den nærmeste leder og om at blive inddraget i beslutninger og forandringer.

• Opmærksomhed og feedback: handler om oplevelse af nærmeste leders anerkendelse og feedback, og om lederen har øje for medarbejdernes individuelle behov.

• Retning og mening: handler om oplevelsen af sammenhæng mellem arbejdspladsens formål og medarbejderens eget bidrag, og om den nærmeste leders evne til at sætte klar retning og tydelige mål for arbejdet.

• Lederen som rollemodel: handler om oplevelsen af den nærmeste leder som retfærdig og troværdig og om tillid til lederens måde at være leder på - altså til ledelsesfagligheden.

Vedhæftede filer (1)